Kasvatusperiaatteet

Suomen siperiankissat ry:n kasvatusperiaatteet

Rakastamme siperiankissoja ja haluamme varmistaa, että voimme tulevaisuudessakin kasvattaa aitoja siperiankissoja. Kasvatusperiaatteet tukevat kasvattajaa siitoskissoja valittaessa ja kun kissoja käytetään siitokseen. Kasvatusperiaatteet muodostavat selkeät säännöt, miten tarkkaan siitoskissojen taustat tulee vähintään tutkia. Samalla periaatteet myös takaavat riittävän geenivarannon säilymisen ja tukevat siperiankissoja kokonaisuutena.

Kasvatusperiaatteet

Kasvattajajäsenet ja siitoskollin omistajat sitoutuvat mainoslisän maksamalla kasvattamaan vain traditionaalisia siperiankissoja tai tarjoamaan siitoskolleja vain traditionaaliseen kasvatukseen. Traditionaalisella kasvatuksella tarkoitetaan, että kissan sukutaulussa ei ole ainakaan neljässä polvessa neva masquerade – kissoja eikä kissoja kasvatuksessa yhdistetä nevojen kanssa eli kasvatuksessa käytetään ainoastaan siperiankissojen sukulinjoja. Tämä ehto ei kuitenkaan rajoita muiden rotujen kasvattamista, vaan koskee vain siperiankissojen kasvattamista.

Naamiogeeni

Kahden naamiogeenin kantajan yhdistäminen ei ole sallittua.

Osaomistus ja kasvatusperiaatteet

Kun kasvattaja harkitsee uutta osaomistusta, on yhdistyksen kasvatusperiaatteet hyvä ottaa huomioon jo sopimusta tehtäessä. Osaomistusta ei voi käyttää kasvatusperiaatteiden kiertämiseen. Sama periaate koskee sekä uroksien että naaraiden omistamista. Eli myöskään osaomistetun kissan käyttäminen kasvatusperiaatteiden vastaisesti ei ole mahdollista, ei edes muiden omistajien nimissä.

Vanhojen osaomistussopimusten osalta kasvattajan oman toiminnan jäsenenä on noudatettava kasvatusperiaatteita. Vanhoja sopimuksia ovat sopimukset, joissa sopimus tai kissa on vanhempi kuin kasvatusperiaatteiden vahvistuksesta jaettu jäsentiedote (19.6.2014).

Comments are closed.